« terug naar vorige pagina

Röntgenfoto’s

Kiespijn, gaatjes en veel behandelingen kunnen worden voorkomen. Kleine gaatjes die niet met het blote oog te zien zijn, zijn vaak wel zichtbaar op een röntgenfoto. Er zijn veel redenen om foto’s te maken. Bijvoorbeeld het opsporen van (beginnende) gaatjes en ontstekingen en/of het beoordelen van wortelkanaalbehandelingen, het beoordelen van kaakbot hoogte, het ontdekken van verborgen afwijkingen en het evalueren van het wisselen van tanden.

Wij maken liever zo min mogelijk foto’s om de stralingsbelasting zo laag mogelijk te houden. Al naar gelang wij denken dat het nodig is om een foto’s te maken passen wij het standaardbeleid aan op uw gebitssituatie. Ook indien u een korte tijd eerder röntgenstraling heeft ontvangen speelt mee met deze beslissing. Geef dit ook aan bij uw bezoek.

Zwangerschap

Tijdens de zwangerschap kan er in principe gewoon een röntgenfoto gemaakt worden. Wij maken echter alleen foto’s als het echt niet anders kan om zorgen over welzijn van het kind te voorkomen. Meld aan ons altijd als u zwanger bent of misschien zwanger kan zijn.