« terug naar vorige pagina

Beugel

Kinderen krijgen vaak om verschillende redenen een beugel. De hoofdreden blijft natuurlijk dat wanneer de tanden goed op elkaar passen en uitgelijnd zijn, de tanden veel beter schoon zijn te houden. Dit in tegenstelling tot wanneer de tanden schots en scheef staan.
Een beugel kan niet alleen resulteren in het hebben van minder gaatjes maar leidt bovendien ook tot minder behandelingen bij uw kind. Daarnaast speelt de esthetische kwestie natuurlijk ook een rol.

De noodzaak van een beugel is van tevoren lastig te voorspellen. Dit dient per kind individueel door een tandarts te worden beoordeeld. Globaal gezien begint de beugelperiode wanneer uw kind tussen de acht en twaalf jaar oud is.
Het is belangrijk de tanden goed schoon te houden tijdens het dragen van een beugel. Het tanden poetsen zal ook meer tijd in beslag nemen, dit omdat het lastiger is om het gebit schoon te houden.

TIP: Controleer af en toe of uw kind zijn/haar tanden goed heeft gepoetst. Deze controle kan bestaan uit het goed inspecteren van de tandvleesrand en eventueel het gebruiken van een plaqueverklikker.

Neem contact op voor meer informatie over deze behandeling.