« terug naar vorige pagina

Periodieke controle

Tijdens de periodieke controle bekijkt de tandarts uw gebit. Hierbij worden uw tanden en tandvlees op verschillende punten gecontroleerd. Er wordt bijvoorbeeld gelet op de aanwezigheid van (beginnende) gaatjes en tandsteen. De conditie van het tandvlees en de reeds aanwezige vullingen worden geïnspecteerd. De tong, lippen en wangen worden ook bekeken.

Soms is het nodig om het gebit beter te bekijken en kan het voorkomen dat de tandarts een röntgenfoto maakt. Een röntgenfoto geeft inzicht in afwijkingen die niet met het blote oog te zien zijn. Een belangrijk preventiemiddel om eventuele gaatjes en andere afwijkingen op tijd te ontdekken. Meer informatie over röntgenfoto’s.

Een vervolgafspraak

In enkele gevallen is het nodig om een vervolgafspraak te maken. Bijvoorbeeld als er een gaatje is ontdekt, of er een tandvleesbehandeling nodig blijkt. Tandarts van Asbeck vertelt u wat er tijdens de behandeling zal gebeuren. Mocht u van tevoren of na een periodieke controle nog vragen hebben, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Periodieke controle kinderen

Vanaf een jaar of 2 kunt u uw kind meebrengen bij uw periodieke controle. Zo went uw kind al aan de tandarts. Daarna kunnen we beginnen met bijvoorbeeld “het tellen van tandjes”. Een periodieke controle voor uw kind tot 18 jaar wordt vergoed vanuit de basisverzekering. U hoeft voor uw behandeling van uw kind dus niet extra bij te betalen.